21.12.06

Barcan päivitys

Hallo aus Finnland!
Jeees, eli Suomeen asti kerkesin ennenku jaksoin blogia käydä päivittämään. Pientä Barcelona-updatea on kuitenkin jo pyydetty niin saamanne pitää. Reissuun lähdin siis 7.12, heti itsenäisyyspäivän jälkeen. Koska aamulla oli suht aikanen herätys niin päätin juhlia Suomea ihan rauhallisesti - väänsin makrulootaa ja poltin ikkunalla kahta kynttilää, väreinä tietysti sininen ja valkoinen. Kämppikset ei kyllä ihan tajunnu miten joku pastaruoka olis joku perinteinen Suomalainen juttu, mutta hyvin se silti niille maittoi. Aaanyways, oli mukava vaihtaa torstaina sateinen ja sumuinen Saksa aurinkoiseen Barcelonaan 8)

Kokonaisuudessaan reissu meni ihan rauhallisesti - Krisu oli edelleen tooosi kipee, joten mentiin ihan fiilispohjalla. Plus kaikki perinteiset turikohteet, Sagrada Familia, park Güel, rambla jne. oli jo nähty ni ei tarvinu niistä stressaa. Perillä Barcassa olin vasta joskus kuuden maissa joten agendana oli lähinnä käydä safkalla ja keräillä voimia seuraavalle päivälle. Perjantaina sitten lähdettiin mittailemaan Barcan katuja, ja tarkemmin sanottuna diagonaalia. Eli se on tuo katu tossa mapissa joka menee viistosti toisin kuin muut - tais katusuunnittelussa käydä joku lipsahdus. Niin Krisu siis asu kaks korttelia ylöspäin tosta Plaza Catalunyan metropysäkiltä eli ei paskempi sijainti :D Joktap perjantaina siis käveltiin, ihailtiin arkkitehtuuria ( tai siis ainakin mä ihailin), kahviteltiin ja piipahdettiin aina silloin tällöin houkuttelevan näköisissä kaupoissa.

Perjantain pohjustuksen jälkeen siirryttiin sitten katselusta ja ikkunashoppailusta itse asiaan - päivän saldo yhteensä 4 laukkua, joista yhden Krisu osti, loput meni kotiin päin :D Mikäs sen mukavampaa ku shopata laukkuja, eikös? Vaikka varsinainen turistisesonki oli jo ohi niin kyllä riitti ihmisiä ostoskaduilla ja tokihan sitä suomeakin kuului jostain zaran rekkien välistä. Mastin vingutuksen jälkeen lähdettiin tapastelemaan ja pakko sanoa että se mitä viime kerralla mulle tapaksena myytiin ei ollut mitään niiden herkkujen rinnalla mitä naposteltiin :P ja kyllä, tapaksista tulee massu täyteen, niitä tarvii vaan tilata useampi pöytään.

Sunnuntai päivä pyhitettiin sitten kulttuurille koska arvostamme muutakin kuin materiaa. Ensimmäinen tärppi oli La Pedrera, Gaudin suunnittelema, todella utopistisen näköinen rakennus keskustassa.

Mutta ehkä makein osa talosta oli sen kattoterassi: hauskoja patsaita ja piippuja, mosaiikkia ja niin mahtava näkymä merelle...Alla olevassa kuvassa (credits to google) ei meri näy mutta saa paremman kuvan itse terassista ja sen aaltomaisesta olemuksesta.


Ja sitten alla pousausta terssillä....


Tolla terassilla on kyllä itsensä tappaminen tehty helpoksi, kuten kuvasta näkyy reunat on alkuperäiset eivätkä kovin korkeat, joten ei ehkä ihanne mesta lapsiperheillä ja itsetuhoisille.


Kuvassa Krisu ja minä, taustalla oikealla vieraileva tähti Sagrada Familia...

Kulttuuripäivän seuraavana kohtana oli Picasso museo, mutta tässä vaiheessa Krisulta alko jo ääniki hävitä eikä olo ollu ihan paras ni menin sit ypönää imee kulttuuria. Oli aika kovat odotukset Picasso museolta, varsinki ku Van gogh museo damissa oli niin pätevä, mutta petyin kyl aika pahasti pytingin tarjontaan. Liikaa jotain paperi luennostelmii ja lapsuusvuosien sutasuja, liian vähän kunnon maalauksia eikä oikeestaan yhtään kuuluisaa maalausta. Blaaah. yritä siinä sit näyttää kiinnostuneelta ja kultturellilta ku tarjonta on köyhää. No, tulipahan tarkastettua.

Maanantai meniki sit matkustaessa ja jumittaessa. Loppuviikko meni siihen ajatukseen totuttautuessa että matka Suomeen joulunviettoo on JO käsillä ja puolet vaihdosta suoritettu. Whaaaat, missä välissä? Haikeeta oli kans ku meijän epsanjalaiset lähti takas himaa la-su välisenä yönä for good. Vaikka kerkesin tuntee ne vaa pari kk ni tuli vähän ikävä ku ne oli niiin hyvii tyyppei ja niitten kaa tuli kuitenki juteltuu ja oleiltuu eniten. Perjantaina kämpillä oli joulujuhlat mitkä sit oli samalla vähän niinq läksijäiset. Nyt seuraava huoli on se ettei tilalle muuta joku hullu tai muuten vaan ärsyttävä tyyppi, koska Clemence, mun seinänaapuri, valtaa espanjalaisten kämpän ku se on isoin huone, ni mulla vaihtuu sit seinävaapuriki samalla kertaa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Palataan asiaan ens vuoden puolella, nyt pieni joulubreikki....

Jouluja ja mukavat uudet vuodet teille lukemattomille lukijoilleni :D

0 Comments:

Post a Comment

<< Home