22.10.06

Schnupfen, verdammt! (prkeleen nuha!)

Eli vähäsen oon ollu kipeenä tän viikon, perinteinen syysflunssa vaikkei sää täällä vielä oo kylmennytkään. Ehkä ajankohta on vaa lihasmuistissa ja keho päättäny sairastua ilman oikeeta syytä. Itsehän en ole tähän tilaan syyllinen, päinvastoin! Kunnon suomalaisena olen pukeutunut kalenterin enkä sään mukaan, eli kerrospukeutuminen on ollut päivän sana vaikka paikalliset Jürgenit täällä vielä shortseissaan heiluu. (totuuden nimissä yhden hepun näin eilen pyörivän shortseissa mistä ei kannata vielä vetää kovia yleistyksiä)

Kuluneella viikolla alkoi uusi lukukausi, tosin semestereinstieg-partyja taisi olla enemmän kuin luentoja - suurin osa luennoista alkanee vasta ensi viikolla. Ja nyt alkaneista kursseista osa alkoi sillä että proffan assari kertoi muutaman faktan kurssista, koepäivät jne., ja totesi vaan että ensi viikkoon. Eli saksalaiset proffat vaan tahtoo venyttää lomaansa mahd. pitkäks tai niillä on kokemusta ensimmäisten viikkojen osaanotosta. Niillä kahdella luennolla joilla tällä viikolla olin, osaanottajia oli aika niukasti, ja on aika todennäköistä että väen määrä tulee lisääntymään tulevina viikkoina.

Sitten itse niistä luennoista joilla olin, ja erityisesti siitä saksan kielen ymmärtämisestä. Eli tällä viikolla alkoi kaksi kurssia, Käufverhalten eli consumer behaviour ja Marktforschung eli marketing research, molemmissa sama proffa. Käufverhaltenin luento oli oikeastaan ihan ymmärrettävä, asiaa auttoi toki paljon se että proffa raapusteli kalvolle sanomiaan asioita. Puhettakin ymmärsi aika hyvin tosin tiukkaa keskittymistä se vaati - putos kyllä niiin kärryiltä jos hetkeks unohtu kelaileen muita asioita. 1,5 tunnin luennon jälkeen oli ihan luottavainen olo ja kerkesin jo hetken ajatella että hyvinhän näistä varmaan tulee selviytymään.

Pudotus maan pinnalle tulikin sitten seuraavana päivänä Marktforschungin luennolla. Sama proffa piti luentoa mutta tällä kertaa heppu ei sitten raapustellut taululle tai kalvolle mietteitään vaan päätti vaan jaaritella käsiään heilutellen. Vaikutus ymmärtämiseen: valtava. Ymmärryksen määrä: max 3%. Eli pihalla olin kuin lumiukko suurimman osan ajasta mikä saattoi myös johtua siitä että proffa tykkäs jaaritella pitkästi sen sijaan että olis esittänyt asiansa ytimekkäästi. 1,5 tunnin luennon jälkeen olin menettänyt itseluottamukseni rippeetkin, muistiinpanotkin koostuivat lähinnä otsikosta, eli kurssin nimi, ja parista kukkasesta...Tarvii kai vaan toivoa että kyseinen proffa rupeaisi raapustamaan jorinoitaan myös taululle, bitte.

No joo, se koulusta - edetään viikon huvi-osuuteen. Kuten jo mainitsin, viimeisen viikon aikana on järjestetty semestereinstiegpartyja lähes joka päivä ja useampia samana päivänä eri paikoissa. On se rankkaa aloittaa uusi lukukausi, maksa pettää jo parin ekan viikon aikana! Tämä oli siis vain yleinen kommentti eikä liittynyt itseeni mitenkään. Itse kävin katsastamassa vain kolmet kekkerit tällä viikolla. Ja oikeastaan parhaat osuudet näistä kaikista ovat olleet aloittelut, itse bileet on ainakin tähän asti olleet vähän laimeita. Viikon bilesaldoa verotti myös tämä flunssa, minkä takia en sitten eilen lauantaina poistunut kämpiltä ulkomaailmaan.

Mutta huomenna alkaa uusi kurssi; uusi proffa ja uusi yritys. Niin ja sain jopa ilmoitettua itseni unin aerobic-kurssille, perfect body, hintaakin vain 15e. Eli jos nyt ainakin kolme kertaa kävis siellä pyörähtämässä niin tulis rahoille vastinetta. Kurssi alkaa jo huomenna joten pakko kai sinne on mennä niiskuttamaan ja köhimään.

Loppuun vielä viikon fiilistely-kuva perjantain alotteluilta: kuvassa João, juhlien isäntä ja sangria-mestari (:P) pousaamassa olut-tölkin kanssa. (pakko huomauttaa että kyseinen portugalilainen siis asuu yksityisen kautta hankkimassaan ullakkokämpässä essenin keskustassa, eikä yhtää tullu kademieli ei)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home