10.10.06

Orientaatio jatkuu...

...tän viikon loppuun asti, minkä jälkeen meininki varmaan vähän normalisoituu ja kiire hellittää. Meillä on ollu pitkiä päiviä: arkiaamuisin aina saksan opetusta, iltapäivällä jotain käytännön asioita ja iltasin,nooh,useimmiten joko järjestettyä toimintaa tai vapaaehtoista ohjelmaa. Viime perjantaina sitten käytiin ekan kerran Duisburgin campuksella, ja siitä matka jatkui kohti rheinin vartta ja panimo-pubia. Syötiin ja juotiin muutamat, eli siivosti oltiin. Mutta kun suomalaisia oli kehissä, ilta ei voi päättyä muutamaan, se on kaikki tai ei mitään.


Tässä kohti ollaan vielä siivosti muutamalla. Lähes koko Erasmus sakki oli paikalla aluksi, mutta tais väsy painaa yhtä jos toistakin, ja porukka alko hiipua kummasti, tosin ei suomalaisia sekä lisävahvistuksia norjasta ja irlannista. Tässä vaiheessa Antti keksi ehdottaa että siirryttäisiin hänen kämpilleen, kaupan kautta toki. Ja hauskaa oli.

Kuvassa siis irkkuhäiskä alex, juhis, joonas, marjukka ja kaatumassa oleva norski björn.

Hymy vähän hyytyi kyllä lauantai aamuna kun piti olla klo10 asemalla - ohjelmassa oli excu Bonniin. Nätti vanha kaupunki, mutta jälleen kerran oli aika tiukka schedule ja visiitistä yli 2 tuntia kului Saksan liittotasavallan historiasta kertovassa museossa. Oli kyllä oikeesti sehr intressant mut alko vaa nii väsy painaa pientä matkaaja ettei oikein jaksanu keskittyä saksankielisee opastuksee.

Pientä patsastelua Bonnin yliopiston edessä. On muuten hiukka kauniimpi ja vanhempi gebäude ku essenin tai duisburgin campukset. Kuvassa siis kaikki suomalaiset vaihtarit: Eila Vaasasta, Samppa, Marjukka, Hannu Jyväskylästä, jne.

Seiskan maissa otettiin suunta takas kohti Duisburgia ja Esseniä. Vaikka viikon vähät yöunet paino puntarissa, oli kuitenki lauantai ilta ja päätettii vähän pinnistellä ja lähtä ees yksille irkkupubiin. Niinkuin aiemminkin, yksille lähteminen on urbaani legenda ja loppujen lopuks olin kämpillä vasta neljän maissa. Ja pikkasen uni maistu. Oltii päätetty illalla et skipataa suosiolla sunnuntain ohjelma, ohjattu kävelykierros Essenissä ja lähialueella klo.10. Nähtii sit porukalla iltapäivällä essenissä maittavan darrasafkan merkeissä.
Aivan, sää oli niin mahtava et syötiin terassilla :D

Safkan jälkee törmättii sit kurssin etelä-eurooppalaiseen joukkoon, italialaisia, espanjalaisia ja yks portugalilainen, ja jäätii istuskelemaan terassille iltaa asti.



Oltii jo ruualla puhuttu et jos menis elokuviin ku essenissä on kuitenki euroopan suurin elokuvateatterikeskus ja mentii sit kattomaa oikeen kunnon saksalainen kulttuuripläjäys: Fussball - ein Sommermärchen, eli dokkari Saksan joukkueesta mm-kisoissa. Oli ihan jees, mut yllättäen suurin osa puheesta meni täysin ohi. Muuten dokkari oli ihan hyvä vaikka ehkä vähän kansallishurmosta lietsova ja sali oli ihan hieno, tosin kuvittelin sen olevan vielä isompi.

Eilen iltapäivällä käytiin sitten Oberhausenissa, 10 minsaa junalla, euroopan suurimmassa ostoskeskuksessa. Ensimmäinen kunnon mahdollisuus shoppailuun ja vaan 2h aikaa kauppojen sulkemisee eli hoppu tuli. Ei keretty näkee varmaa ku murto-osa koko mestasta mutta sain ostettuakin jotain. Tosin eipä sitä voi oikein ostosreissuks sanoo ku en ees ostanu laukkua :P Paikka oli kyllä niin utopistinen, keskuksen ulkopuolella oli erikseen iso ravintola-alue ja teko joki, ilmeisesti tuomassa rhein-fiilistä. Ei ollu kamera messissä mutta eiköhän siellä tule vielä käytyä...

Mut nyt nukkumaa ettei tarvi jälleen kerran nuokkua ja pilkkiä saksan tunnilla...

btw. pakko vielä mainita että moon onnistunu tekemään mun kämppiksistä prison break narkkareita! Oli tossa joskus viime viikolla puhetta Lostista ku nää ihan hulluna siihen ja sit vaa kysäsin et ootteks seurannu prison breakkia. Ne oli sit ihan what, mikä sarja, ja mä kehotin imuttaa ku on niin hyvä. Sunnuntaina ku sit heräsin ja kömmin keittiöö aamupalalle ni nää oli si just alottamassa kattomaa screeniltä sarjaa - oli kuulemma kattonu edellisenä päivänä 13 jaksoa...

2 Comments:

At 15/10/06 20:31, Anonymous Anonymous said...

kiva kun kirjotat ja laitat kuvia reissusta, mielenkiinnolla näitä lukee! kuulostaa siltä että kaikki menee hyvin siellä, ja että hauskaa on!

uusia tekstejä odotellessa... :)

 
At 16/10/06 12:56, Blogger hantzu said...

Joo, kivaa mutta kiireistä on ollu joten postailu tahti ei välttämättä oo päätä huimaavaa...

 

Post a Comment

<< Home