9.11.06

München!

Eli tarinaa Münchenin reissulta 1.-5.11!

Matkahan alkoi sitten aamuvarhaisella Duisburgin haubbarilta, mistä bussin oli tarkoitus olla 6.15 ja startata 6.30 jotta keretään Esseniin 6.45 hakemaan loput matkalaiset. Nooh, noin puolen tunnin odottelun jälkeen bussi sitten saapuikin - matkan ensituntuma saksalaiseen täsmällisyyteen ja leppoisaan, mutta niiin hukassa olevaan bussikuskiin willyyn. Ekan kerran oltiin jo hukassa Essenin Haubbarilla missä piti sitten pyöriä pariin otteeseen liikenneympyrässä kun oli vaan suunnat hukassa. Että näin. Matka Müncheniin, eli noin 9h, menikin sitten nuokkuessa ja nukkumista teeskennellessä, perillä oltiin joskus 4-5 aikaan. Saatiin pari tuntia kotiutua hotellille, joka btw oli erittäin siisti ja loistavalla paikalla: 5 minsan kävelyn päästä Oktoberfestin ytimestä Theresienwiesestä, jonne willy aina parkkeerasi bussin päivän päätteeksi. Ennen iltaruokailua pyörittiin keskustassa tutoreiden johdolla kylmän ja vihmovan tuulen armoilla, yöllä kotimatkalla hotellille rupesi sitten ripsuttamaan lunta/loskaa, joten kannatti matkustaa yli 600km etelään palelemaan...

Torstaina kipitettiin aamupalan jälkeen äkkiä lämpöiseen bussiin ja tekemään pientä sightseeing-touria kaupungissa pätevän oppaan ohjastamana.






Kauniita vanhoja taloja ja monumentteja, kaupungin arkkitehtuuri kyllä voittaa pohjoisen teollisuus-alueen maisemat mennen tullen...


Vähän moderninpaa puolta kaupungista: Yksi Olympiakylän monista stadikoista ja BMW:n torni, joka on rakennettu ylhäältä alaspäin. Kaikkea ne saksalaiset keksii ja osaa...

Kiertorundin jälkeen suunnattiin sitten Dachaun keskitysleirille, noin tunnin ajomatkan päähän. Karuun tunnelmaan toi oman lisänsä erittäin kova ja kylmä tuuli, 2,5 tunnin opastetusta kierroksesta reilu puolet oli kuitenkin ulkona.




Oli ihan pysäyttävä kokemus, ihan eri asia kuin lukea tapahtumista kirjasta. Yksi tutoreista tosin kertoi vierailleensa Auschwitzin keskitysleirillä, mikä oli kuulemma astetta rankempi. Kyllä mut ainakin jo nuo Dachaun krematorion uunit sai miettimään - tuntui jotenkin irvokkaalta räpsiä valokuvia kyseisestä paikasta.

Perjantain ohjelma-listalla oli sitten hieman kevyempää tekemistä - vierailu Bavaria filmistudioilla. Kyseisessä mestassa on kuvattu muun muassa elokuva Das Boot, saksalainen sukellusvene klassikko, osia Asterix & Obelix elokuvasta ja, ylläri pylläri, Marienhofia! Sarja on siis ilmeisesti elossa ja sitä kuvataan täydellä höyryllä kyseisessä paikassa. Mieleen herää vain kysymys: Miksi?

Turisti-säätöä filmistudioiden lavaste-kaupungissa


Patsastelua Asterix & Obelix leffan kulisseissa



Härskit Marienhof-kalsarit fani-shopissa, vapaa suomennos Es wird viel passieren, eli Marienhofin slogani, olis että täällä tulee tapahtumaan paljon. Eikä yhtään kaksimielistä...

Launtaina mentiinkin sitten katsastamaan Saksan suurin, kaunein ja tunnetuin linna, Königschloss Neuschwanstein. Kyseinen linna on toiminut esikuvana Disneyn Prinsessa Ruususelle, eikä sijaintikaan ole paskempi - aivan alppien juurella. Kuvat puhukoot puolestaan..

Viimeisessä kuvassa näkymä linnan ikkunasta alpeille päin. Uskomattomia juttuja oli kyllä linnan sisälläkin, kuvia ei tosin saanut ottaa..

Okei, eli siinä oli pääkohdittain järjestetyt retket toki muutakin aktiviteettia oli, lähinnä siis iltaisin. Koska Münchenissä oltiin, Saksan olut-kulttuurin kehdossa, piti oluita maistella. Normaali ravintola-annos olutta oli tietenkin litran tuoppi eli auf deutsc Maß, kaikki sitä pienemmät tuopposet olikin sitten määritelty juomalistoilla kohdassa "pieneen janoon".

Lauantai-iltana vierailtiin sitten legendaarisessa Hofhbräuhaussissa - eli HB panimon ravintolassa nautiskelemassa laatuoluita. Kyseinen pulju siis on tunnetuin panimo Oktoberfesteilla ja monien mielestä se ainoa ja oikea. Mene ja tiedä, itsehän en asiaan vihkiytymättömänä ollut koskaan kyseisestä panimosta aiemmin kuullutkaan, mutta erittäin suunmukaista se vaalea olut oli jopa siiderin-litkijän suuhun :P

Kuvaa Hofbräuhausista, ylhäällä vain yksi pieni huone, paikka on kokonaisuudessaan erittäin iso

Loppuun vielä kuvaa toisenlaisesta juoma-kulttuurista, Saksassa on runsahkosti baareja joissa tarjoillaan pääasiallisesti drinkkejä, joten tiukalle olut-dietiille en ole joutunut.

Päätteksi vielä pieni yhteenveto reissusta: ensinnäkin München oli aivan mielettömän kaunis kaupunki, erityisesti sydämen veivät upeat vanhat talot (julkivujen kunnossapitoon kyllä satsataan mitä ilmeisemmin). Toiseksi sää oli törkeän kylmä - tässä kun kuukauden ajan totuttaunut rheinin varren leutoon, väh. +10c, lämpötilaan, lumisade ja kova viima tulivat aivan puun takaa (tosin taisi ne ylläri olla myös müncheniläisille kun kuulemma viikko aikasemmin oli vielä terssillä istuskeltu). Kolmanneksi matka oli aivan naurettavan halpa, koulun ulkkis-büro sponssasi 75% matkan kuluista, joten jos vastaavanlaisia matkoja järjestetään vielä minun täällä ollessani olen aivan varmasti menossa. 120 eurolla saisi just ehkä junaliput Müncheniin, mitäs me saatiin? Bussimatkat, hotellimajoitus, ravintola-illalliset ja järjestettyä ohjelmaa. Ei paha.

Nyt kun univelat on saatu jotakuinkin hoidettua, eikä laukkuakaan ole vielä täysin purettu niin mitäs sitä muuta kun seuraavaa reissua suunnittelemaan. Käytiin tossa tiistaina ostamassa junaliput Amsterdamiin 17.-19.11, hintakin oli huimat 33e :D Kyllä kelpaa..

1 Comments:

At 7/2/07 20:46, Blogger Vilja said...

Kiitos kommentista! Olin aluksi ihan pihalla (kuka, mitä, häh?), mutta pienen salapoliisityön jälkeen löysin sun blogin. Pitää perehtyä sun Saksa-kokemuksiin... ja ottaa opikseni ;)

 

Post a Comment

<< Home