31.10.06

Münchenin valot kutsuvat...

Eli te ketkä ette muistaneet, allekirjoittanut hyppää Keski-Euroopan metropolin hälinään, siis matka Müncheniin tiedossa 1.-5.11. Aivan, huomenna aamulla 6.15 pitäisi olla rautatieasemalla ja herätyskello tulee repimään minut sängystä n. 7 tunnin kuluttua. Ja ei, en ole jättänyt pakkaamista viime tippaan kuten yleensä vaan vaatteet ja muut romppeet on jo pinottu nyssäkkään. Things-to-do-before-going-to-sleep-listan vikana asiana komeileekin blogin update, joten voin siis tämän jälkeen mennä hyvin mielin nukkumaan. As if. Jotenki veikkaan ettei uni tuu ihan heti silmään ku kelailee vaan että mitähän on unohtanu pakata, mutta saahan sitä aina yrittää. Aaanyways...

Vaikka eräs bloggaaja-kollegani on todennutkin että on ärsyttävää yrittää saada mahdutettua postaukseen kaikki edellisviikon/viikkojen tapahtumat, aioin jälleen kerran tehdä juuri näin koska olen laiska enkä jaksa kirjotella niiin usein. Tosin oikeastaan viikon sisään ei ole nyt niin hirveästi kerennyt tapahtua, mutta pitää nyt kai kuitenkin tuoda kohokohdat esille.

Bilerintamalta sen verran tilitystä, että kuukauden jälkeen voin aika hyvin summata että espanjalaisten/muiden etelä-eurooppalaisten järjestämät partyt voittaa muut 6-0. Yhtenä isona osatekijänä on vakkarina tarjoiltu sangria :P Niiin hyvää, niin petollista. Muutenkin nuo etelän ihmiset ovat todella mukavaa ja iloista porukkaa, ainoa miinus on se ettei niiden kanssa voi harjoittaa saksan kieltä. Wie schade.

Kuvassa italialainen Errico, vanha tuttu João Portugalista, ihana Ilaria Sisiliasta ja Marjukka ihan vaan suomesta.

Marjukka epsanjalaisen Luisin ja linssilude Joãon kanssa patsastelemassa.


Kouluasioista sen verran että lukkari on alkanut pikkuhiljaa selkiytyä ja näyttää erittäin hyvältä, luentoja vain tiistaista torstaihin. Pitkät viikonloput on jeees. Ja tälläiset lyhyet viikot jättävät sitten aikaa muille aktiviteeteille, kuten shoppailulle. Perjantaina päätin pyhittää päivän, noooh ainakin ilta-päivän, kaupoissa kiertelylle, ja Marjukka liittyi seuraan. Kauaa ei tosin keretty kauppoja koluta kun yhdessä ostoskeskuksessa jäätin pälyilemään jonkun kampaamon tarjouksia - niillä oli jotkut speciaalit häppeningit ja päivän tarjous oli leikkaus+väri+raidat 45e. Itse kampaajan tarpeessa olevana tartuin tarjoukseen kuin hyeena, viimeksi Suomessa vastaava taisi kustantaa lähemmäs 90e, ja marjukkakin taipui pienen harkinnan jälkeen. Lyhyempi hiuksisille hinta oli siis vain naurettavat 35e.

Lopputulos oli vähintäänkin tyydyttävä eikä tukasta tullut vihreetä kun oli marjukka tulkkaamassa - kampaamo sanasto ei oo mun erikoisalaa. Pikkasen kyllä kävi mietityttämään että millaset katteet täkäläisillä kampaamoilla on kun palvelut on kuitenkin Suomea jonkun verran edukkaammat. Kyseisen mestan liikeidea on se että asiakas föönää ite tukkansa, hassua mutta totta. Mutta eipä siitäkään nyt luulisi mitään hurjia säästöjä tulevan, ehkä saksalaiset kampaajat ei vaan jaksa kuivatella muitten tukkia vaan keskittyy olennaiseen.

Sunnuntaina päätettiin sitten lähteä vähän huvipuistoilemaan kun 20 minsan junamatkan päässä on Warner brossin teema puisto, ainoa Saksassa, Movie park ja se oli vielä sopivasti lokakuun loppuun asti auki. 19 eurolla käytiin erinäisissä laitteissa ja kattomassa vähän Sponge Bobia 4D:nä sekä Ice Agen hahmoja venekierroksella. Koska Halloween oli jo ihan nurkilla, paikka oli koristeltu horror-henkeen ja kaduilla pyöri illemmalla kaikennäkösiä frankensteineja pelottelemassa ihmisiä. Juhlan kunniaksi sinne oli myös kyhätty jonkunnäkönen kauhujen talo, joka oli kyllä oikeesti aika pelottava ja jännitysmomentti olis kasvanu jos sinne olis joutunu menemään yksitellen. Lyskalaisille tiedoksi että kyseinen talo muistutti etäisesti järjestämäämme kauhukäytävää, tosin toteutus oli varmaan tuhat kertaa hienompi ja pelottavampi. Rahalla saa ja niin edes päin.

Ohessa kuvaa puiston halloween koristeluista, eli siis seitit talojen seinillä

Sponge Boooob ja kaverit4-ulotteisena :D

Ja asiaan kuuluu tietysti kauppa pullollaan sponge bob-krääsää tikkarista aamutossuihin

Ice-Agen kaveri jumissa, kuvaa Ica Age-seikkailusta. Tunnelmaa tosin laski asteen se että kaverit höpis asiansa saksaks...

Samana päivänä oli Essenissä sitten alkaneet vuosittaiset valoviikot eli periaatteessa virallinen lähtölaukaus jouluun: jouluvalot räpsäytettiin päälle ja kaduille ilmestyi pikku mökkejä joulumarkkina henkeen jotka ei sitten ennen joulua mihinkään katoakaan.


Valokadun alkupää, tämän vuoden teemana siis Unkari jos joku ei hoksannu...

Aber jetz nukkuun, ensi viikolla tiedossa tarinaa ja kuvia reissusta.

1 Comments:

At 7/11/06 22:15, Blogger hantzu said...

joo reissu meni oikein loistavasti, tarkempaa selontekoa ku kerkee. Dachau ja Hofbräuhaus tuli tarkastettua, Englischer Gartenki bussista käsin...

 

Post a Comment

<< Home