5.10.06

Been busy...

Joo eli kiirettä on pitänyt keskiviikosta alkaen kun orientaatiokurssi alkoi. Maanantai ilta meni suht rauhallisissa tunnelmissa; minä, espanjalaiset, clemence, viereisessä huoneessa asuva saksalainen äijä, ja antti juotiin meidän olkkarissa pari kaljaa. Suomalaisillahan tämä ei jää koskaan siihen, periaattena kun tuntuu olevan kaikki tai ei mitään. Tässä vaiheessa sitten nostettiin pullo cavaa pöydälle ja sen tyhjennyttyä paik mallista kossua. Mutta siis rauhallisesti kuitenkin otettiin ja yhden jälkeen jo nukkumaan. Tiistai menikin sitten yleisessä jumituksessa ja koska kaikki paikat oli kiinni itsenäisyyspäivän takia, ja kaupunki näin ollu kuollut, ei sitten tarvinut poistua kämpiltä ollenkaan.

Eilen sitten tosiaan alkoi orientaatio-kurssi mitä varten otettiin juna Esseniin, mikä kesti n. 10 minuuttia. Yliopistohan on uni duisburg-essen, eli opetusta on molemmissa kaupungeissa. Siellä sitten alkuhässäköiden jälkeen tungettiin nenän eteen kielikoe, "ihan vaan että saadaan jaettua teidät saman tasoisiin ryhmiin". Tänään sitten selvis että mä ja Antti ollaan samassa ryhmässä, ei ilmeisisti kuitenkaan siinä palikkasakissa muttei missän etevimmässäkään. Samassa ryhmässä on paljon mm.ranskalaisia jotka opiskelee kotiyliopistossaan kieliä ja saksaa muunmuassa, ja oikeesti pakko ihmetellä ettei niitten saksan taidot oo paremmat ku itellä.

Keskiviikon ohjelma jatku kokeen jälkeen sit Essenin campuksen esittelyllä minkä jälkee oli vähän aikaa napata ruokaa kitaasa ja sit nokka kohta irkkupubia. Oli ihan hauskaa istua iltaa, jutella porukan kanssa ja juoda pari (=lue n.4) olutta ja siideriä ku irkkupubissa kuiteski oltii. Ja tutustuttii me jopa yhtee irkkuvaihtariiki, aivan mainio tapaus sinänsä. Orientaatio-kurssilla tavattiin sitten muitakin suomalaisia vaihtareita, Marjukka, Juha-Matti ja Joonas Tampereelta, Eila Vaasasta ja Hannu Jyväskylästä. Muut suomalaiset Hannua lukuunottamatta opiskelee Essenissä.

Ylhäällä Antti nauttimassa oluestaan ja alhaalla Marjukka ja Sami
Yleiskuvaa baarista, alhaalla Juha-Matti ja Joonas
Ensivaikutelma Essenistä oli hyvä ja Duisburgiin verratuna paljon vilkkaampi, parempi keskusta ja paremmat ostosmahdollisuudet. Toisaalta matkaa junalla Duiburgista vain n. 10 minsaa ja meillä kaikilla on kuitenkin Duisburgissa kämpät ihan aseman vieressä, ja koululta saadulla kortilla saa matkustaa ruhrin alueella maksutta vuoteen 2010 asti :D (kortti makso 155e joten halpaa on ja näillä on vielä joku bonus juttu että aina arkisin 19 jälkeen ja viikonloppusin kortilla saa viedä yhen ihmisen siivellä) Oikeastaan meillä on paremmat yhteydet Essenin keskustaan kuin Juha-Matilla ja Joonaksella jotka asuu Essenin isoimmassa opiskelijakompleksissa, mikä sijaitsee jossain jumalan selän takana ja kahden bussin päässä, jotka vielä kulkee erittäin nihkeesti ja öisin ei ollenkaan. Täällä sitten taas junat kulkee 24h ja öisinkin yks tai kaks kertaa tunnissa. Kiitos ja kumarrus Saksan vr:lle!
Mut nyt nukkumaa, huomen aikanen herätys - pitäis olla asemalla 7.45, scheisse!
Bis nächste mal!
btw. moon saanu hyvän korvikkeen zeikkolalle sarasta, mun espanjalainen kämppis. Se on kans aivan hurahtanu Gilmoren tyttöihin, se oli kans pitäny intensiivi-jakson ja katto tos keväällä ku oli vähän kipee 3kk:n sisällä kaikki 6 tuotantokautta. Tänää sit ziigattii 2 uutta 7. tuotantokauden jaksoo olkkarin screeniltä ja melkein laulettii äänee tunnaria :D

1 Comments:

At 22/10/06 16:54, Anonymous Anonymous said...

Hola Hanna!

Lukenut olen blogiasi. Tässä tämmöinen ilmoitusluontoinen asia. ;)

T:Marika

 

Post a Comment

<< Home